top of page

Att hitta balans i livet, ett självbedrägeri. - Martin Brinde

Balans är ett ord som ofta kastas omkring som en universallösning på livets utmaningar.


I en värld som är full av distraktioner, falska ideal och snedvridna förväntningar, är det lätt att förlora fotfästet.


Balans Är en Illusion


Att svika sig själv genom att jaga en illusion av balans är som att sätta upp barriärer mellan dig och dina drömmar. Varje gång balans används som ursäkt är det två steg bakåt, du avviker från din plan och du sviker dig själv.


Förstå mig rätt, att använda begreppet "balans" för att skapa en falsk känsla av att man gör det rätta, även om det i själva verket hindrar framsteg.


I det här fallet blir "balans" en sorts rökridå som döljer det faktiska problemet, vilket är en ovilja eller oförmåga att ta de steg som krävs för att uppnå sina mål. Det är viktigt att vara medveten om detta för att inte falla i fällan av att använda "balans" som en ursäkt för självsabotage.


Du kanske tror att du gör det rätta, men i själva verket förminskar du dina egna ansträngningar.


Det är självsabotage i sin renaste form. Du kan inte alltid ha det bästa av båda världar utan att göra några uppoffringar


Jakten på balans är som att spela schack mot dig själv; varje drag du gör underminerar det nästa.

Du är både vinnare och förlorare i samma spel.


Realistiska Mål och Prioritering


Livet är fullt av kompromisser och svåra val. Att vara realistisk innebär att erkänna detta och göra medvetna val baserade på vad som verkligen betyder något för dig.


Det innebär också att lägga fokus på positiva aspekter i din omgivning och prioritera dina mål, snarare än att jaga en orealistisk idé. Detta är inte pessimism; det är en praktisk inställning som förbereder dig för framgång på lång sikt.


Optimism och Engagemang


Att vara realistisk betyder inte att du inte kan vara optimistisk. Tvärtom, en realistisk syn på livet gör det möjligt att fokusera din energi där den gör mest nytta, vilket i sin tur ökar dina chanser för en framtid i linje med dina mål.


Engagera dig fullt ut i de saker som betyder mest för dig, och du kommer att finna en frihet och trygghet som följer naturligt.


Slutligen


I en värld som ständigt försöker dra dig i olika riktningar, är det viktigare än någonsin att vakna upp, vara realistisk och tro på en ljusare framtid.


Genom att göra detta kan du navigera genom livets komplexitet med en större känsla av syfte och riktning, och öka dina chanser att uppnå det du verkligen önskar.


Öppet hjärta, tydliga gränser.


Tack.

Martin Brinde


45 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page