top of page

De Fem Stegen till Målet: En Guide - Martin Brinde

Som en förespråkare för både styrketräning och personlig utveckling, förstår jag att dessa två områden är djupt sammanflätade. Att utvecklas inom styrketräning är inte bara en fysisk process, utan också en mentalt påfrestande och otroligt emotionell resa.


Låt mig guida dig lite genom de fem stegen inom träning och personlig utveckling. Detta inkluderar vad DU faktiskt MÅSTE göra (1, 2 & 5) och vad JAG kan hjälpa dig med (1,3 & 4)

För många kanske det känns som en käftsmäll. Men det är tyvärr såhär det fungerar, oavsett vad du känner i frågan. Målet bryr sig inte om dina känslor.

Jag bryr mig däremot, därför har jag jobbat med detta i över halva mitt liv.

1. Målsättning: Skapa en vision för DIN framtid

Målsättning är inte bara att sätta träningsmål, utan också att skapa en vision för din personliga utveckling och vem du vill vara. Detta innebär att definiera inte bara vad du vill uppnå fysiskt, utan också vilken typ av person du vill bli. Dina mål bör spegla både dina fysiska ambitioner och dina personliga värderingar.


2. Att stöta på problem: Möjligheter till lärande (ett måste)

Utmaningar och hinder är oundvikliga, både i gymmet och i livet. Varje problem du möter är en chans att lära dig något nytt om dig själv och om hur du hanterar motgångar. Att se dessa utmaningar som möjligheter snarare än hinder är nyckeln till både personlig och fysisk utveckling. Det kan handla om triggers eller att vikten plötsligt blev så tung så du uppvisar en svaghet någonstans som behöver adresseras för att undvika skador i förlängningen. Det hör till.. Vad trodde du egentligen skulle ske? räkmacka från 50kg till 300kg i marklyft?

Vakna upp!3. Diagnostisera orsaken till problemen: Förstå dig själv

Mitt jobb faller inom kategorin diagnos och problemlösning, med över 20 års erfarenhet ligger mitt fokus på att hjälpa dig att förstå de underliggande orsakerna till dina utmaningar. Detta kan innebära att utforska psykologiska hinder, emotionella blockeringar, rädslor eller fysiska begränsningar. Det kan exempelvis vara biomekaniska problem, felinlärda rörelsemönster eller ren okunskap. Genom att förstå dessa orsaker kan vi utveckla strategier som adresserar både ditt sinne och din fysiska prestation.


4. Problemlösning: Skapa hållbara förändringar

Att lösa problem innebär att hitta strategier som fungerar för dig på lång sikt. Detta kan innebära att anpassa ditt träningsprogram, men också att utveckla nya sätt att tänka och känna kring din träning och ditt liv. Som din coach, hjälper jag dig att hitta lösningar som är anpassade till dina unika behov och mål. Det låter klyschigt som f*n, jag vet. Det är oavsett det som krävs för att gå från 1 till 5.


5. Att fortsätta jobba mot målen: Resan är målet :p

Det sista steget är att fortsätta arbeta mot dina mål, och att förstå att varje steg på resan är viktigt. Det handlar inte bara om att nå dina mål, utan om att "uppskatta processen" och lärandet som sker längs vägen. Detta kräver uthållighet, tålamod och en ständig vilja att växa och utvecklas. Finns inte uthålligheten och viljan så kan du glömma att du kommer till din destination med hälsan i behåll. Det är upp till dig..


Slutligen

Som coach är jag här för att stödja dig på din resa mot både fysisk och personlig utveckling. Genom att du följer dessa fem steg – och med min hjälp att förstå och lösa problem – kan du inte bara uppnå dina träningsmål, utan också växa som person. Kom ihåg att varje steg på denna resa är en viktig del av din utveckling och bidrar till din övergripande förståelse om dig själv, vem du kan bli och ditt välmående på lång sikt.

Tack för ordet!


Martin Brinde

55 visningar0 kommentarer

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page